Aanloop

Wanneer ik naar de generaties voor mij kijk, waren al mijn voorouders (koeien)boer. Voor Jan, mijn man, geldt hetzelfde. Het zit in mijn bloed en stroomt door mijn aderen. Tegelijkertijd heb ik in mijn jeugd het boerenbedrijf geproefd en besloten géén boer(in) te worden, ik koos voor de sportacademie en een paar jaar later voor de theologie. Maar ik ben óók met een boer getrouwd en daarmee krijg je automatisch de titel ‘boerin’. Sinds mijn trouwen woon ik op de boerderij van Jan zijn ouders en sinds 2006 mogen we het onze boerderij noemen en sinds 2019 is het ondergebracht in een VOF, waaraan ik mijn steentje bijdraag. Ik denk mee met beleidskeuzes,  ik doe de financiële administratie, maar ben ook zeer regelmatig in de melkput te vinden en uiteraard in de B&B. We melken zo’n 95 koeien, hebben zo’n 8 paarden (KWPN, Gelders) en een bed & breakfast/groepsaccomodatie .

 

Coach voor boerinnen

De dynamiek op een boerderij met veelal meerdere generaties is niet altijd eenvoudig. Ik voel me daarin betrokken bij de boerinnen op het bedrijf en wil hen coachen op hun plek en mogelijkheden. Meezoekend naar de balans tussen eigen werk en de boerderij, tussen prioriteiten en dienstbaarheid, tussen zorg voor de kinderen en de koeien.

 

Training voor boerinnen

Bovenstaand thema bied ik ook aan voor (kleine) groepen.