VOLGENDE CURSUSDAG WORDT BINNENKORT GEPLAND

Bevrijdingspastoraat is binnen Christelijk Nederland een onderwerp dat verheerlijkt of verguisd wordt. Of mensen denken dat alles met gebondenheid te maken heeft of ze denken dat dat vergezocht en overdreven is.

Hermineke Vonk en Henriëtte van Nes (werkzaam bij Stichting EX IT) geven dit onderwijs al een aantal jaren en zij krijgen in de reacties vaak terug dat ze op een goede manier balans brengen in de materie. Enerzijds de realiteit als feit laten staan en anderzijds met een Nederlandse nuchterheid deze realiteit benaderen. Theologische kennis in combinatie met veel ervaring is kenmerkend.

Bij Stichting EX IT is inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring opgedaan met gebondenheid en het gebed om bevrijding en we willen deze kennis doorgeven aan mensen die over dit thema meer willen weten.

Waar we allereerst aandacht aan besteden is hoe de geestelijke wereld er uit ziet. Wat is het rijk van de duisternis? Hoe is het rijk van satan georganiseerd? En het besef dat het goed is om de vijand te kennen, maar dat we niet bang hoeven te zijn.

Daarnaast focussen we op de rechtsgronden. Hoe komt het dat er gebondenheid is. Waardoor kan zoiets ontstaan. Welke rechtsgronden laat de Bijbel zien. En daarnaast, uiteraard, hoe halen we de macht van deze rechtsgronden weg.

Tot slot richten we ons op de praktijk van het wegsturen. Wanneer er geen rechtsgronden meer zijn, is er geen reden voor de tegenstander om te blijven, maar hoe gaat zoiets in de praktijk?

We zullen veel illustreren vanuit onze praktijk, enerzijds door verhalen, maar ook door beeldmateriaal. Met toestemming van betrokkene, hebben we een aantal keer mogen filmen. Op deze wijze wordt voor iedereen helder hoe bevrijding in zijn werk gaat/kan gaan.

In deze cursus(dag) wordt NIET gebeden om bevrijding. Daarvoor is het eventueel mogelijk om naar de praktijk van Stichting EX IT in Zwijndrecht te komen.


Woensdag ..... 2020 van 9.30- 16.00 uur
Boerderij "De Verwondering" 
De Hoogt 14, Goudriaan
Kosten: €30,- (excl. btw) (geheel verzorgd)
(0/25 plaatsen beschikbaar)

Met ons pastoraal team hebben we drie avonden gevolgd over bevrijdingspastoraat . De avonden werden gegeven door Henriette ven Nes en Hermineke Vonk.  Wat voor mij belangrijk was, is de heldere uitleg over dit vaak beladen onderwerp. Onderbouwd met Bijbelteksten.  Veel mogen leren over de onderkenning, toepassing en aanpak van bevrijding. De nuchtere benadering en de rust die van hen uitgaat is geweldig om te mogen ervaren. Er is een goeie basis gelegd voor verdere ontwikkeling op dit “staartje van pastorale zorg” zoals ze het zelf noemen. Maar wel een venijnig staartje om goed beet te pakken. Hoop in de toekomst meer van jullie wijsheid en inzicht te mogen leren.  Tot Zijn eer.

Jan, Nieuw Lekkerland


We bieden deze cursus ook aan in drie avonden. Zeer geschikt voor kerken die meer over dit onderwerp willen weten.